2008-08-29

Bloc Party-Intimacy


Bloc Party, "The Next Big Thing" denilen gruplardan birisi olarak karsimiza cikmisti. Silent Alarm ve A Weekend in the City adli iki guzel album ve Silent Alarm Remixed isimli ara is LP'leriyle dikkatleri uzerine cektiler. Ada'dan babam ciksa dinlerim ulan! diyen insanlarin, muzikal zevklerini- en azindan indie-rock, indie, alternative alaninda- birazcik yukari cikardilar. Gecenlerde yeni bir album yayinlandi, Bloc Party'den. Bir kac yerde album incelemesini okudum. Super debut ardindan sicilmayarak atlatilmis ikinci album sendromu...veee ucuncu album...Insanda merak uyandirmiyomuydu yeni album?...ofkors yani. Albumun incelemesini yapanlar (sonucta ellerine saglik) yerden yer vurmuslar. Acikcasi ben oyle dusunmuyorum. Ortalamanin gayet uzerinde bir indie-rock albumu. 10/10 degil elbette. Hos bu aralar kim 10/10 album cikariyor ki? Neyse, Bloc Party, muzigini gelistirmeye calisan bir grup. Yeni seyler deneyecek kadar cesurlar ki onceden cok super 2 album yayinlamis olmalarina ragmen. Bu albumde denedikleri - bence- gayet basarili. Degisik vokal efektleri, overdose synthler, gitarin-davulun sesi olabildigince acilmis ve bunlar gayet guzel harmanlanmis.


Neyse, Intimacy'yi yerden yere vuranlara saygilar. Sonucta, muzik oznel bir zevktir. Ben, bizzat, sahsen, kendim Intimacy'ye 8/10 verdim. Ion Square, Zephyrus, Ares ve Halo gayet guzel sarkilar.
Not: Ilk video "Mercury" isimli sarkilarina gelmis.

2008-08-28

Even Though...


Yine otobus yolculugu... Allah'tan kisa sureninden. Minubusten bozma otobusun arka beslisinde yer buluyorum kendime, nasil olsa en fazla yarim saat surecek. Yanima, otuzlu yaslarinin ikinci yarisinda, iki cocuklu- cocuklarin yaslari cok yakin birbirine- bir kadin oturur. Cocuklar surekli soru soran cinsinden. "Anne, su agac kac yasinda?" "Anne, bu otobus arka arka gitse nolur? " ... Ardarda soru bombandirmani annenin yanibasinda... Aradan kisa bir sure gecer. Nispeten daha kucuk cocuk annesine doner; elinde, muhtemelen annenin cocuklari kendinden bi kac saatligine de olsa uzaklastiracagini dusundugu orta boy su tabancasi vardir. Tabancasinin her kosesini inceleyerek, "Anne" der. "Silahim da var, bana bir de uzay gemisi alalim, onunla daha hizli evimize gideriz". Ve annesi, cocuga doner: "Naapacaksin uzay gemisini, sanki daha bisikletin var"


Kissadan Hisse: Hayalgucunu torpuleyen, adeta yok eden ebeveynlere HAYIR!
Not: DeviantJesus, Rejkjavik'ten bildirdi.

2008-08-15

Handsfree


Elimde tv kumandasi, yurdum kanallarinda neler olmakta, hangi abuk programlar, hangi abuk kisiler gundemi mesgul etmekte diye dusunurken; muzik kanallarina dogru elim istemeden kaydi:) yurdum kanallarindan arta kalir yani olmayan, bi de ustune TR etiketi alip iyice sapitan sevgili MTV'yi actim. A-ha! dedim, yaz sinemalarina gelen/gelecek filmlerin trailerlari var, super. Basladim izlemeye. Boyle bi karavan var simdi, bi hanim abla var gozlerini baglamis (fotografi var iste yukarda) anasi, polis falan gelmis, Bi seyler diyolar ablaya. Vay be! dedim kendi kendime, bu film neyse artik, muzikleri de guzelmis.Yonetmeni kesin Tarantino. Bi yandan da icimden; alla alla, Tarantino yeni film mi cekti ki? diyorum. Sonra ablamiz karavan disina cikip, bi grup insanla deli gibi dansetmeye basliyo. Bu arada sarki inanilmaz basarili. 70'lerin super disko alt yapisi, modern mix, super vokal. Bi kac dakika sonra, altta Sonny J- Handsfree (If You Hold My Hand) yazmaz mi? Bu yaz duydugum en guzel hitlerden birisi, hatta kendisi. Bi de sonunda "devam edecek" yazmaz mi. Merakla bekliyorum. Dinleyin, Izleyin. Cek it aut. ;)
Bu arada, evet ya, klip direk Tarantino filmi. Super duper bir sey:)

2008-08-14

Viva La Muerte!

Evet! Su aralar herkesten nefret ediyorum. En cok da sanirim kendimden nefret ediyorum. Son aylar kotuydu. Daha kotuleri onumde, hissediyorum! Hergun olmek icin uyaniyorum. Gecen gun bunu farkettim. Ve bi sey daha: yarin olsem hic umrumda olmaz, hic uzulmem diyodu bilincaltim, bunu da farkettim. Tanrim! ne oldu bana? Viva la vida! derken nerdeyim simdi. Cevremdekileri, sevdiklerimi uzuyorum mutemadiyen. Sanirim biraz zamana ihtiyacim var.
*Bitti*