2009-05-03

Eurovision Song Contest 2009 Big Four


Yari finallerde yarisacak ulkeleri incelerken Big-Four ve gecen yilin birincisi Rusya unutuldu sanilmasin. Diger yari final incelemesinden once soyle bi bakalim Big-Four ve Rusya'ya:

1) Birlesik Krallik: (Jade Ewen-It's My Time)

Sarki Mariah Carey-Celine Dion karisimi bi ballad. Gecen yilin Birlesik Krallik sarkisi son 10 yilda adadan gelen en guzel sarkiydi. It's My Time ise gecenin onemli slowlari arasinda yer alir kanimca.

2) Ispanya: (Soraya-La Noche Es Para Mí (The Night Is For Me))

Cok guzel yaz sarkisi. Yer yer ingilizce sozler de var. Bu yil o yoreden (ispanya, andorra, portekiz) gayet guzel sarkilar geldi. Sovlari nasil olur beklemek lazim. Dedigim gibi sarki ortalama ustu.

3) Fransa: (Patricia Kaas-Et S'il Fallait Le Faire)

Patricia Kaas katiliyomus olm dediklerinde once hadi len dedim. Sonra gercek olursa diye uykularim kacti,ehe. Sarki cok fazla sarki. Sanat, muzik, cart, curt adina inanilmaz olabilir ama avrovizyonda sansi yok. Gecen yil Sebastien Tellier'e nasil yazik olduysa (ki cok superdi sarki+sov) Patricia Kaas icin de son belli

4) Almanya: (Alex Swings Oscar Sings-Miss Kiss Kiss Bang)

Vay bu sarkiyi Almanya gondermis olamaz. Almanya'nin aptal country israrindan vazgecmis olmasi cok buyuk bi arti. Ustune de guzel bi sarki. Avrovizyon kiyasiya gececek finalde gibi. Ayrica bu yil Big-Four masallah hic sikko sarki gondermemis, cidden ozenli sarkilar.

5) Rusya: (Anastasia Prikhodko-Mamo)

Dima Bilan'in Believe ile getirdigi birincilik sonrasi secilecek sarki merak konusuydu. Sarki bi kere rusca. Birinci olacak kadar guzel bir sarki degil acikcasi yine de gereginden fazla oy alir performans gecesi.

Soz konusu 5 sarki da yari finaldeki cogu sarkidan daha iyi durumda ve finalde olmayi hakeden cinsten. Bakalim, final gecesi neler olacak.
Not: Foto ozledigimiz avrovizyon anlarini belgelesin istedim:)

1 comments:

jörmungand said...

he lan çok enteresan. genelde hepsi sikko olurdu bunların.