2009-03-26

Olmaz! Azizim Ol-maz!


Pop muzik cercevesinde yaparsin bestelerini kim ne der ki? Cekersin kliplerini. Satarsin milyonlar. Verirsin deli gibi konser. Sevilirsin de vs vs. Ama bunca yil, sarki sozu yazmayi da ogreniverir insan, ne bileyim. Ilk dumur soyle yasanmisti: Radyo acik. Gidiyoruz bi yerlere. Kafa ufaktan iyi. Boyle romantizm sacan bi sarki girdi. Vokalden anladik, Kenan Dogulu. Neyse, vay be iyiymis, ah ulan ah triplerine ufaktan baglamisken, kendimi kahkaha atarken buldum. Nedeni mi? Nedeni su sozlerdi:


"belki de sarjin bitti/ya da biz bittik" asdfg.

ahahhaha:), ilahi Kenan. Sarzin desen bile bu kadar gulduremezdin ha.

Bir digeri de az once oldu mesela, wow! klip iyiymis derken, yine Kenan basladi sarkiya. Yine romantizm soslu. Hadi bakalim. Ama klibin/sarkinin ortasinda yine nadide bir soz obegi, an itibariyle kopartti beni:


"dur/ölümü gör otur/öyküme ömrünü kat ihtiyaç budur/olmaz" asdf.


Kenan, ölümü gör otur! ne demek, ölümü gör bi sole ya! ahahhahaa :)

Olmaz! Azizim Ol-maz!

2009-03-25

Vintage


Bu kadini niye begeniyorum bilmiyorum? ama cok hos :D

2009-03-24

Japanese Bonus Track


O degil de birisi bana aciklayabilir mi acaba? Neden butun gruplar/sarkicilar/sanatcilar/singer-songwriter/vs. yeni cikan yahut cikmis albumlerinin Japonya baskilarinda ekstradan 1 yada 2 sarki, ne bileyim ekstradan cok bomba bikac remix falan koyarlar? Japonlarin ne artisi var yada bu "bonus"lari hakedecek hangi ozellikleri var, bi turlu cozemedim. Hayir, severim Japonya'yi ama yillardir insan merak ediyo yani.

2009-03-22

[Ctrl+X] [Ctrl+V]




Simdi dikkatli bakin fotolara. Ozellikle yuz hatlarina. Ifadelerine. Ya bence inanilmaz benziyolar. Sevgili Culyet kusura bakma ama Ugur abinin tipkisisin. Ya da ben bu Lost'u izlerken iiice beyin ancuklamasi gecirdim. HoliGad!

Wristcutters: A Love Story


Her defasinda hakkinda yazmayi, oraya buraya not dusup, bi turlu basaramamistim. Belki birden fazla izlemem gerekiyor diye dusunmuslugumde var hani ki izledimde birden fazla. Ama yazamiyordum iste. Ne zaman niyetlensem, bilgisayar ekranina bakan ben ve hafif hafif mal mal siritan ben'i buluyodum aniden. Neyse...:)

Inanilmaz sevimli bir film, oncelikle. Intihar gibi insanda urperti uyandiran bir kavrami, masala donusturmeyi basarmis yonetmen, tebrikler! Filmin acilis sahnesi cok enteresan; bir arkadas resmen bok goturen evi/odayi temizlemeye basliyor yavas yavas, Tom Waits'in mukemmel isi Dead and Lovely esliginde. Temizligin sonunda filmin adina yakisan ritueli (spoiler ehe:)) gerceklestirip yere kapaklandiginda kosede temizleyemedigi bir topak pislik goruyor (cok sevdim sahneyi) ve asil film (masal mi desem) basliyor. Devaminda ise bizleri Eugene adli sinema tarihinin en keyifli karakterlerinden birisi, Gogol Bordello'nun eglenceli sarkilari, Tom Waits'in karizmasi, karadelikler, ucundan guzel bir yol hikayesi bekliyor. Guzel bir film! ama ne zaman izlesem su sorunun cevabini bir turlu bulamiyorum: peki, orada (a'raf sanirim) intihar edenler nereye gidiyo yada onlara n'oluyo?:)

2009-03-14

Chris Timberlake


Bir adet video klip...

Gozlerime+kulaklarima inanamamak...

Ardindan oof oooflar...

Akabinde:

Sen de mi Chris Cornell? Sen de mi?

Timbaland allah seni bildigin gibi yapsin. Klanina katmadigin bi Cornell kalmisti. Mutlu musun simdi?


Rest in peace grunge.

2009-03-13

The Origin of Species: Adam & Eve (?)


Demem o ki, bu topraklarda yillarca soylenegelmis bir cumle/klise/durum onergeci vardir. Bilen bilir...

Ahanda:

"Elalem aya cikti, kocum sen hala nelerle ugrasiyorsun?"

Hele ki dunyada, 2009 yili Darwin yili olarak kabul gormusken, guzel ulkem sen neden bunlarla ugrasmaya meyillisin ah bi cozebilsem..
Ha bi de su var, keske orada olabilseydim dedirten turden...